Φράουλες

Η φράουλα είναι φυτό δικοτυλήδονο και ανήκει στο γένος Fragaria, ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Fragrans και σημαίνει άρωμα, το οποίο είναι χαρακτηριστικό στους καρπούς της φράουλας.
Υπάγεται στην οικογένεια των Ροδιδών (Rosaceae). Στο γένος Fragaria ανήκουν 12 αυτοφυή είδη. Η φράουλα που καλλιεργείται στην περιοχή μας είναι Fragaria x ananassa.

Ποικιλίες

Fortuna

straw_icon ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ straw_icon ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ straw_icon ΜΑΡΤΙΟΣ
straw_icon ΑΠΡΙΛΙΟΣ straw_icon  ΜΑΪΟΣ straw_icon ΙΟΥΝΙΟΣ
BLANK_ICON[1] ΙΟΥΛΙΟΣ BLANK_ICON[1] ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ BLANK_ICON[1] ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
BLANK_ICON[1] ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ straw_icon ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ straw_icon ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Η ποικιλία αυτή είναι μεσοπρώιμη και παράγει σε ικανοποιητικό ποσοστό μεγάλους, ελκυστικούς, ομοιόμορφους και πρώιμους καρπούς. Διατηρεί το σχήμα των καρπών σε όλη την διάρκεια του κύκλου παραγωγής. Οι σπόροι του φρούτου είναι ελαφρώς βυθισμένοι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, δίνοντας σε αυτή την ποικιλία ένα λείο φωτεινό κόκκινο χρώμα.

Rociera

straw_icon ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ straw_icon ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ straw_icon ΜΑΡΤΙΟΣ
straw_icon ΑΠΡΙΛΙΟΣ straw_icon  ΜΑΪΟΣ straw_icon ΙΟΥΝΙΟΣ
BLANK_ICON[1] ΙΟΥΛΙΟΣ BLANK_ICON[1] ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ BLANK_ICON[1] ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
BLANK_ICON[1] ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ BLANK_ICON[1] ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ straw_icon ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μεσοπρώιμη ποικιλία, το φωτεινό κόκκινο χρώμα της την καθιστά την Rociera πολύ ελκυστική. Ποικιλία με πρώτης κατηγορίας καρπούς, με υψηλό και ισορροπημένο περιεχόμενο από σάκχαρα και οξέα , που της προσδίδουν υψηλά επίπεδα Brix. Οι καρποί έχουν ένα καλό μέγεθος κατά την διάρκεια της σεζόν. Δείχνουν ένα υψηλό επίπεδο ανθεκτικότητας και την καθιστά ιδανικό προϊόν για εξαγωγή.

Victory

straw_icon ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ straw_icon ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ straw_icon ΜΑΡΤΙΟΣ
straw_icon ΑΠΡΙΛΙΟΣ straw_icon  ΜΑΪΟΣ straw_icon ΙΟΥΝΙΟΣ
BLANK_ICON[1] ΙΟΥΛΙΟΣ BLANK_ICON[1] ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ BLANK_ICON[1] ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
BLANK_ICON[1] ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ BLANK_ICON[1] ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ straw_icon ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μεσοπρώιμη ποικιλία με βασικό χαρακτηριστικό της την μεγάλη μετασυλλεκτική της διάρκεια. Η ανθεκτική της επιδερμίδα την καθιστά ικανή να φτάνει και τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς. Με βαθύ κόκκινο χρώμα εξωτερικά και υψηλά επίπεδα Brix είναι από τις πιο περιζήτητες ποικιλίες.

Διαδικασία

Προετοιμασία – Καλλιέργεια

Η φράουλα είναι φυτό που αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την αντοχή του φυτού στις χαμηλές θερμοκρασίες είναι η ποικιλία, η προέλευση των φυτών, η φυσιολογική κατάσταση και το στάδιο ανάπτυξης του φυτού, καθώς επίσης η διάρκεια και η ταχύτητα πτώσης και το επίπεδο της θερμοκρασίας. Πριν από τη φύτευση απομακρύνονται από τα χωράφια φυτικά υπολείμματα της προηγούμενης φυτείας, το έδαφος ποτίζεται καλά με εξαιρετικής ποιότητας νερό άρδευσηςκαι ξεκινά η καλλιέργειά της, αφού επιλέγονται από το εξειδικευμένο προσωπικό μας οι κατάλληλες ποικιλίες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Προετοιμασία – Καλλιέργεια

Συλλογή – Διαλογή

Eκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό συλλέγει την κάθε ποικιλία σε διαφορετική χρονική περίοδο ώστε να επιτευχθεί το κατάλληλο σχήμα, μέγεθος, χρώμα και γεύση. Έπειτα, το φρέσκο προϊόν μεταφέρεται με επαγγελματικά οχήματα στις εγκαταστάσεις μας σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, πραγματοποιείται αυστηρή διαλογή στις γραμμές παραγωγής από εξειδικευμένο προσωπικό, ταυτόχρονα υπόκειται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο από ειδικούς έμπειρους συνεργάτες του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου και συσκευάζεται σε διάφανα πλαστικά κουπάκια, χάρτινα ή ξύλινα τελαράκια, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε παραγγελίας.

Συλλογή – Διαλογή

Συσκευασία

Από τη στιγμή που το προϊόν εισέλθει στις εγκαταστάσεις μας, ακολουθείται διαδικασία πρώτου ποιοτικού ελέγχου και πρώτο στάδιο ψύξης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας πραγματοποιείται διαμόρφωση υλικών συσκευασίας και τυποποίηση του προϊόντος . Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την παραλαβή των υλικών συσκευασίας , αποθηκεύονται ξεχωριστά και σε ουδεμία περίπτωση έρχονται σε επαφή με το φρέσκο προϊόν.

Συσκευασία

Ψύξη – Αποθήκευση

Όταν συσκευαστεί το προϊόν , μεταφέρεται σε παλέτες μέσα στους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους έως τη στιγμή της φόρτωσης για διανομή στον προορισμό του. Η διαδικασία της ψύξης στην σωστή θερμοκρασία είναι άκρως σημαντικό στάδιο για να διατηρηθεί η εμφάνιση, οι θρεπτικές ιδιότητες του προϊόντος και η γεύση.

Ψύξη – Αποθήκευση

Φόρτωση – Διανομή

Η διαδικασία της φόρτωσης ακολουθεί χρονοδιάγραμμα ώστε ο πελάτης να παραλάβει στον επιθυμητό χρόνο το φορτίο του αφού έχει επιτευχθεί στο προϊόν το κατάλληλο επίπεδο θερμοκρασίας. Η εταιρεία μας συνεργάζεται με φορτηγά ψυγεία που διαθέτουν σύγχρονους πιστοποιημένους ψυκτικούς θαλάμους. Στο κάθε φορτίο τοποθετείται από τον Υπεύθυνο Παραγωγής συσκευή παρακολούθησης θερμοκρασίας ώστε να υπάρχει πλήρης και άμεσος έλεγχος στο κάθε φορτίου μέχρι να φθάσει στον προορισμό του.

Φόρτωση – Διανομή

Εξαγωγή

Το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής παραγωγής διατίθεται σε πελάτες με πολυκαταστήματα και υπεραγορές των χωρών της ΕΕ και των ΗΑΕ . Μικρότερο ποσοστό διατίθεται στην ελληνική αγορά. Χώρες αγοραστικού μας κοινού είναι Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Σαουδική Αραβία.

Εξαγωγή

Διατροφική Αξία

Ποια είναι η θρεπτική αξία της φράουλας;

Διατροφικά στοιχεία Ποσότητα ανά 100γρ
Θερμίδες 32kcal
Υδατάνθρακες 7.7gr
Σάκχαρα;4 9gr
Φυτικές ίνες 2gr
Πρωτεΐνη 0.7gr
Λίπος 0.3gr
Βιταμίνες;
Βιταμίνη A 12IU
Βιταμίνη C 58.8mg
Βιταμίνη E (α τοκοφερόλη) 0.3mg
Βιταμίνη K 2.2mcg
Νιασίνη 0.4mg
Φυλλικό οξύ 24.0mcg
Μέταλλα
Ασβέστιο 16.0mg
Σίδηρος 0.4mg
Μαγνήσιο 13.0mg
Μαγγάνιο 0.4mg
Φώσφορος 24.0mg
Κάλιο 153mg
Νάτριο 1.0mg
Ψευδάργυρος 0.1mg

Ποια τα οφέλη της φράουλας στον οργανισμό μας;

Πιο συγκεκριμένα η κατανάλωση της φράουλας βοηθά:

  •  Στην προστασία της καρδιαγγειακής λειτουργίας λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης και στη μείωση της υπέρτασης αφού είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο

  • Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού

  • Στην υγεία των ματιών μας και στη διατήρηση φυσιολογικής οφθαλμικής πίεσης λόγω της περιεκτικότητάς της σε κάλιο

  • Στην Απώλεια βάρους

  • Στην Λειτουργία εντέρου και αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας